Test 2

Please select your preferred language.

請選擇你慣用的語言。

请选择你惯用的语言。

English
中文简体
台灣繁體
香港繁體

Login

Remember Me

New to Fridae?

Fridae Mobile

Advertisement

More About Us

Advertisement
15 May 2009

Slowtecture M

An environmentally friendly tennis sports complex that doubles up as an emergency holding ground in an earthquake prone Hyogo, Japan

Architects: Shuhei Endo
Location: Hyogo, Japan
Collaborator: Wataru Horie
Project year: 2008
Client: Hyogo Prefecture
Structural System: Steel truss
Site Area: 1,124,000 sqm
Constructed Area: 16,168 sqm

Center court with seating capacity of 1,500

This complex is staged to be an emergency holding ground in an event of a disaster. In Hyogo Prefecture, it was previously devastated by the Great Hanshin-Awaji Earthquake. Hence one of the key feature of this structure is the ‘Miki Disaster Management Park Beans Dome’ which provides a stronghold of emergency operations.

Slowtecture M is used as a sports complex during normal times. It holds nine tennis courts, including a centre court that has a seating capacity of 1,500. Although this dome is used as tennis courts usually, in an event of emergency, lorries can be driven into the dome and tents can be pitched for relief and rescue corps. Four large entrances are inserted to allow comings and goings of the lorries. Apart from them, another entrances are installed at entrance dome and back yard.

Controlling of Interior Environment by Exterior wall
The continuous surface of roof and wall is covered with plants on artificial soil in which the bark of Japanese cedar and cypress are mixed. 10 different kinds of plant seeds are sprayed on the slant exterior walls of 70°. At the beginning of the spraying, the state of the surface was just black soil. After a half year, the plants started growing. The planted greenery offers a necessary result of insulation at the area of user’s activities. Normally large interior space requires artificial lighting even during day time. Here, it obtains the required illumination by providing three large top light to reduce the energy consumption through artificial lighting. Shading seal was pasted on the glass to reduce the temperature increase by direct rays of sun, in addition to this, louver openings are installed for gravitational ventilation around the top lights.

Reader's Comments

1. 2009-05-19 09:48  
cool
2. 2009-05-19 17:49  
amazing
3. 2009-06-03 10:25  
This is a fine example of responsible architecture that is forward thinking, not only in design but functions. 5 stars to Endo.
4. 2010-04-26 08:43  
more pictures of Slowtecture M
5. 2010-10-16 15:35  
"Slowtecture M" is a project name. This building is called "Beans Dome". I took charge of the detailed design to construct a huge green dome included third order surface.

http://www.eroof.jp/beansdome.html

Comment edited on 2010-10-16 15:46:28

Please log in to use this feature.

Social


This article was recently read by

Select News Edition

Featured Profiles

Now ALL members can view unlimited profiles!

Languages

View this page in a different language:

Like Us on Facebook

Partners

 ILGA Asia - Fridae partner for LGBT rights in Asia IGLHRC - Fridae Partner for LGBT rights in Asia

Advertisement